به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،حسین مسافرآستانه دبیر سومین جشنواره بین المللی فیلم یاس در ابتدای مراسم افتتاحیه این جشنواره که در رامسر برگزار می شود پس از تسلیت فقدان «هادی نوروزی» ورزشکار مازندرانی و کشته شدگان حادثه منا گفت: این حادثه بر اثر بی کفایتی مدیران نالایق حرمین شریفین اتفاق افتاد وتا زمانی که کعبه در دست آل سعود است به مثابه این است که در دست آل سفیان است و امیدوارم روزی شاهد فتح مکه باشیم.از آنجایی که حوزه نمایش خانگی پیوند تنگاتنگ با آحاد مردم دارد؛ برگزارکنندگان این جشنواره که نقشی در نمایش شبکه خانگی دارند باید در غم مردم سهیم باشند.
وی در ادامه گفت : بخش بینالملل جشنواره با ایجاد جریان مستمر و مدام که نتیجه زحمات در طول یک سال است برگزار می شود. ابتدا 162اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 22اثر توسط هیئت انتخاب پذیرفته شد وما در جشنواره پیش رو، شاهد نمایش 17 اثر از 12 کشور جهان هستیم که عموما اولین بار است که در یک جشنواره بین المللی نمایش داده می شوند که این تازگی یکی از ویزگیهای جشنواره یاس است.در دوران گذشته فیلم های سال های قبل هم نمایش داده میشد اما برگزاری جشنواره امسال تمام آثار یک سال اخیر را مد نظر دارد.
وی در ادامه ضمن تشکر از مسئولین استان مازندران گفت: در این دوره هر جا به سختی روبه رو شدیم آقای حجت الله ایوبی به ما قوت قلب داد و اگر همت ایشان نبود این جشنواره برگزار نمی شد.
سینمای ویدیویی را جدی بگیریم
مسافرآستانه، دبیر سومین جشنواره بینالمللی فیلم ویدویی یاس در آستانه افتتاحیه این دوره از جشنواره پیامی را نیز صادر کرد.
مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری و دبیر این دوره از جشنواره در پیام خود آورده است: ویدیو از مهمترین امکاناتی است که تکنولوژی در اختیار سینما قرار داده است . امکانی که به معنی واقعی کلمه سهل و ممتنع است. سهل است چون بیشتر قابلیت های مورد نیاز خلق یک اثر سینمایی را دارد، اما از آن سو به شدت در معرض آسیب های جدی از جمله سهل انگاری قرار دارد. سینمای ویدیویی به همان اندازه که می تواند راهگشای نسل جدید سینماگر باشد به همان اندازه نیز می تواند توقع ها و خواسته های نسل نو سینما اعم از فیلمساز و تماشاگر را پایین بیاورد. اگر به این سینما به چشم ابزاری ساده و کار راه انداز نگاه شود، بدون تردید سینمایی به وجود خواهد آمد نحیف و کم مایه که در آن به سختی می توان از رنج و مشقت فیلمساز برای ثبت ایده هایش نشانی گرفت.
در ادامه این پیام آمده است: اگر در آینده، سینمایی می خواهیم نجیب، شریف و تاثیرگذار ، با شناسنامه ای متفاوت و پر افتخار (چنان که هست) باید امروز سینمای ویدیویی را جدی بگیریم و به حال خود وا مگذاریم و نجابت و شرافت را سرمشق و الگوی آن قرار دهیم. به اعتقاد بنده سینمای ویدیویی عرصه آزمودن و تجربه گری در ارتباط تنگاتنگ با مردم است. جایی برای جسارت و بروز خلاقیت نسل نو سینما که ناگفته پیداست قصد دارد برای ارتقاء فرهنگ سینما و آشتی عموم مردم با سینما طرحی نو در اندازد. امیدوارم جشنواره یاس عطر تازه ای بر جامه سینمای ایران باشد، عطر دل انگیزی که چون به مشام رسد چهره ها را شاداب کند.